Lucas Bolsius
drs. L.M.M. Bolsius - burgemeester van Amersfoort Lucas (L.M.M.) Bolsius is sinds 31 augustus 2010 burgemeester van Amersfoort. In die functie is hij verantwoordelijk voor algemeen bestuur en public affairs, Openbare orde & veiligheid en Handhaving. Uit hoofde van zijn functie heeft hij onder andere de volgende nevenfuncties: plaatsvervangend korpsbeheerder van de Politie Regio Utrecht, voorzitter van de bestuurlijke regiegroep Regio Amersfoort, vicevoorzitter van het dagelijks bestuur van de Veiligheidsregio Utrecht.
Govert Jan Bach
Drs. G.J. Bach - programmamaker en Bachkenner. Govert Jan Bach is een Nederlands programmamaker en auteur. Hij heeft zich gespecialiseerd in het leven en de werken van de componist Johann Sebastian Bach. Govert Jan Bach is opgeleid als psycholoog en theoloog en werkzaam geweest als psychotherapeut. Hij is nu o.a. programmamaker bij de Concertzender voor de dagelijkse uitzendingen ‘Geen dag zonder Bach’.
jan_terlouw
dr. J.C. Terlouw - schrijver en oud politicus Jan (J.C.) Terlouw is fysicus, politicus en schrijver. Na 13 jaar natuurkundig onderzoek stapte hij de politiek in. Hij was D66-politicus in Tweede en Eerste Kamer, fractievoorzitter van die partij en Minister van Economische Zaken. Hij is een bekend schrijver van kinderboeken. Terlouw is actief voorvechter van mensen- en dierenrechten.
Jan van der Eijk
ds. J.L. van der Eijk - emeritus predikant Ds. Jan (J.L.) van der Eijk was als predikant ruim 20 jaar verbonden aan de Nederlands Hervormde wijkgemeente van De Bergkerk in Amersfoort waar hij in mei 2005 met emeritaat ging. Jarenlang was hij voorzitter van de Raad van Kerken. Vanaf de oprichting in 1997 tot 2010 was hij voorzitter van het Amersfoorts Platform voor Levensbeschouwingen & Religies. Hij is een "verbindend man" tussen de verschillende religies en levensovertuigingen in Amersfoort.