Het oratoriumkoor én de basis van SoliAmersfoort is Groot Soli. Ook na ruim 100 jaar is SoliAmersfoort een dynamisch koor; met initiatieven en activiteiten. Zo waren we het eerste koor dat in Amersfoort een scratch organiseerde. En bij Soli geen gebrek aan zangers die, behalve zingen, ook ergens anders hun schouders onder willen zetten. Kortom: een betrokken club van ongeveer 100 mensen die wekelijks bij elkaar komt om onder de inspirerende leiding van dirigent Paul Valk samen te zingen, te werken aan harmonie en te ervaren dat muziek verbindt!

Repertoire

We putten uit een breed klassiek repertoire en hebben in de afgelopen jaren met veel verschillende componisten en hun muziek kennis gemaakt. Onze concerthistorie geeft een overzicht van wat in de loop der jaren op het programma gestaan heeft.

Kwaliteit

SoliAmersfoort is een amateurkoor. Maar dat betekent zeker niet amateuristisch! Kwaliteit in onze concerten en uitvoeringen staat hoog in het Soli-vaandel! We houden die kwaliteit o.a. op peil door: de stemtest die de dirigent in kleine groepen afneemt. stemvorming die regelmatig vanuit het koor wordt aangeboden.

Gezelligheid

SoliAmersfoort heeft zich altijd beroepen op het feit dat, naast kwaliteit, ook gezelligheid en saamhorigheid onderdeel zijn van onze identiteit. En dat ervaren we ook zo! Deze aspecten komen extra tot uiting tijdens: het gezamenlijke jaarlijkse repetitieweekend waar voldoende tijd is voor een hapje, een drankje en gesprekken tot in de late uurtjes… de koorreis naar het buitenland die we elke twee jaar maken.